Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Mobiele telefoon meest gehate uitvinding?

Op Slashdot.org is het opvallende bericht te lezen dat de meest gehate uitvinding volgens een onderzoek van het MIT de mobiele telefoon is. Volgens het artikel waarin deze bevinding wordt vermeld is de voornaamste reden dat ze er een hekel aan hebben het gevoel dat ze niet meer alleen kunnen zijn.

Ik zie het probleem eigenlijk niet zo. Als ik geen telefoon wil, zet ik hem gewoon uit. Een ander veel gehoorde klacht is dat mensen in de trein zitten te bellen… hoewel dat vooral een klacht van Nederlanders is volgens mij. In een trein moet je ook niet voor je rust gaan zitten. Als iemand in dezelfde coupe als jou zit te bellen luister je toch gewoon niet als je daar aan irriteert?

Na de mobiele telefoon werd de wekker (daar kan ik me wel iets bij voorstellen) het meest gehaat, gevolgd door de televisie (??), antwoordapparaat, scheermesjes, computers en magnetrons scoorden ook goed als meest gehaatte apparaat. Ik snap het niet hoor… ik vind een magnetron een fantastische uitvinding, evenals een computer (dat mag wel duidelijk zijn). Wat er zo erg aan de televisie is kan ik even niet helemaal bedenken. Volgens mij komt deze ‘haat’ voornamelijk door het gebrek van de gebruikers waardoor ze het apparaat niet goed kunnen bedienen. Misschien is de gebruiksvriendelijkheid van sommige apparaten niet helemaal ideaal, maar voor sommige apparaten moet je je nou eenmaal erin verdiepen voordat je het kan gebruiken. Met name een computer vereist wel enige kennis wat uiteraard tijd vergt om je erin te verdiepen. Ik vraag me af of dat ooit opgelost kan worden.

Comments are closed.