Martin @ Blog

software development and life.

Flower

BNN toch nog niet zeker van status?

Ik las op nieuws.nl dat BNN mogelijk toch nog uit het publieke bestel verwijnt. Tenminste, als het aan de LPF ligt. Zij willen niet dat de wetgeving wordt aangepast waardoor het verplichte aantal leden voor een publieke omroep wordt verlaagd van 300.000 naar 150.000 leden. De reden waarom de LPF tegen het voorstel zal stemmen is omdat de partij van mening is dat de staatsecretaris die het voorstel heeft ingedient dit puur en alleen doet om BNN ‘binnenboord’ te houden en het dus gelegenheidswetgeving is. ChristenUnie en SGP zijn overigens ook tegen de wetgeving, maar dat heeft een andere reden (heel verrassend) aangezien deze twee partijen de programma’s van BNN aanstootgevend zou vinden…

Ik had begrepen dat BNN met z’n huidige 160.000 leden zeker was van een plaats op de publieke zenders. Ook verbaast het me dat de SGP zo tegen is. Ik begreep namelijk altijd dat deze partij sowieso al tegen televisie is omdat dit slechte invloed zou hebben op de burgers. Veel streng gelovige gereformeerden hebben (en mogen?) ook geen televisie in huis.

Comments are closed.