Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Prijzen van computersupplies

Jan Marijnissen klaagt over de hoge prijzen van de cartridges. Natuurlijk heeft hij wel gelijk, maar ik heb het idee dat ze ten opzichte van een paar jaar terug een stuk betaalbaarder zijn. Bovendien kun je, mits je goed zoekt, makkelijk een winst van 5 tot 10 euro behalen op een cartridge.

Wat ik veel schandelijker vind, en waar je hem (nog?) niet over hoort, is de kopieerbeveiliging op CD’s en DVD’s. Dát is pas een slechte zaak. Je koopt voor meer dan 20 euro een cd en dan blijkt dat je hem nauwelijks af kunt spelen. Ik ben een student en beluister de meeste cd’s op m’n laptop of in m’n dvd-speler. Ik kreeg onlangs voor sinterklaas een cd van Alicia Keys maar die blijk ik dus nauwelijks ergens af te kunnen spelen. In m’n laptop werkt hij niet, in m’n dvd-speler evenmin. Omzetten naar mp3 is ook onmogelijk (ik zet bijna al m’n originele cd’s om in mp3 zodat ik ze makkelijk kan beluisteren op m’n laptop). Is dat wel acceptabel dan? Het frusterende is dat je er als argeloze consument HELEMAAL niets tegen kunt ondernemen.

Wanneer gaat de politiek daar eens tegen op treden? Je betaald gewoon dik voor een nauwelijks bruikbaar product. En als je hem dan download (illegaal) wordt je nog aangeklaagd ook door dezelfde muziekindustrie… daar is de monopolie positie van Microsoft niets bij, want daar is tenminste een gratis alternatief voor (Linux).

2 Responses to “Prijzen van computersupplies”

  1. February 2nd, 2004 at 15:53

    Nienke says:

    Daar wordt niks aan gedaan omdat Bolkje, onze enige echte eurocomissaris de idiote copyrightwetten uit Amerika hier ook heeft ingevoerd. Niks aan te doen, dus.

  2. February 2nd, 2004 at 17:25

    Wolkje says:

    In principe heeft het volgens mij niets met copyrightwetgeving te maken… sterker nog, in Amerika zijn veel minder cd’s tegen kopieren beveiligd dan hier. Waar jij volgens mij mee in de war bent, is de patentwetgeving op software waar Bolkestein zo fijn mee in de weer is…