Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Platenmaatschappijen snappen het echt niet

Adam Curry: “Vanmorgen een aardig gesprek gehad met Paul Solleveld, direkteur van de NVPI. Dat is de branche organisatie van de nederlandse platen maatschappijen. Het lijkt erop dat ze voornamelijk bezig zijn met wetgeving introduceren om piraterij tegen te gaan, terwijl ik juist zou verwachten dat ze het product beter en op innovatievere wijze moeten promoten.”

Ze snappen het nog steeds niet, die platenmaatschappijen. Maar goed, gelukkig is Apple goed bezig, zodat we straks alsnog tegen een fatsoenlijke prijs kunnen downloaden (hopelijk), maar eigenlijk zouden platenmaatschappijen hier zelf ook mee bezig moeten zijn. Ook zou de overheid niet mee moeten werken aan wetgeving die eigenlijk alleen de platenmaatschappijen dienen. De consument heeft ook rechten, en volgens mij is de consument ook de belangrijkste reden dat er een overheid is..

Ook leuk was de (mijns inziens) kortzichtige opmerking van Henk-Jan Smits in Idols. Alice zei in een introductiefilmpje dat ze wel eens muziek download, wat getuigd van eerlijkheid. Henk-Jan merkte echter op dat hij dat zeer kwalijk vond dat ze dat zei terwijl ze de intentie heeft om het in de muziekindustrie te gaan maken. Ik vind zo’n opmerking gewoon hypocriet. Zou hij dan echt niet snappen dat cd’s gewoon te duur zijn, en platenmaatschappijen nog het idee hebben dat ze in een situatie leven waar internet te bagitaliseren is en concurrentie niet bestaat? Volgens mij is die platenhandel ook wel een interessante markt voor een onderzoekje van de NMA… waarom zijn namelijk alle cd’s vrijwel even duur, ongeacht de platenmaatschappij?

Comments are closed.