Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Platenindustrie wil het echt niet snappen?

Tweakers.net – Nieuws [ Muziekindustrie wil iTunes-muziek duurder maken ]: Platenmaatschappijen overwegen om de prijs voor het downloaden van een muzieknummer via Apple’s iTunes Online Store te verhogen. Momenteel kost een nummer downloaden via de dienst van Apple 99 dollarcent. De platenmaatschappijen willen dit verhogen tot een bedrag tussen de 1,25 en 2,49 dollar.

Als ze dat doen is het downloaden van muziek dus duurder dan het aanschaffen van een cd met twaalf nummers, en is er dus uiteraard geen kip meer die ook maar overweegt een nummer te downloaden, waardoor er zeer waarschijnlijk nog meer zal worden gedownload.

Een krant uit Washington schrijft: “De muziekindustrie lijkt niet te begrijpen dat de reden achter de toevlucht naar filesharing en andere illegale bronnen voor muziek, de hoge prijs van legale muziek is.”

En zo is het. Je zou bijna gaan wensen dat al die platenmaatschappijen flink failliet gaan… Markt innovatie is duidelijk iets wat deze branche volkomen vreemd is.

Overigens heeft de auteur van het artikel op Tweakers.net ook de volgende opmerking:

Zelfs indien de in de winkel verkochte cd nog steeds iets duurder blijft zou het downloaden van muziek via iTunes een stuk minder populair worden, daar een cd vaak een betere geluidskwaliteit, een boekje, extra’s zoals een muziekvideo en natuurlijk geen DRM-systeem bevat

Hij vergeet denk ik de kopieerbeveiligingen van vrijwel alle huidige audiocd’s… dat is in mijn optiek net zo erg als de proprietaire DRM-systemen.

Comments are closed.