Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Iedereen aan de WordPress

De producent van de momenteel nog meestgebruikte weblog-software Movable Type hebben een nieuwe prijslijst gepresenteerd voor hun software. Tot op heden was Movable Type gratis te gebruiken, maar het was geen ‘free’-software (zoals Linux en andere GPL-software). Ook veel open-source software ontwikkelaars, waaronder alle werknemers van WordPress.
Gelukkig heb ik bij het beginnen van deze weblog ervoor gekozen om gelijk vrije software te gebruiken, waardoor ik nu straks opeens ook de meeste gebruikte weblogsoftware gebruik.

Er zijn al flink wat overstappers van Movable Type naar WordPress. Een leuk artikel erover is hier te vinden. Leuk detail is dat Miguel de Icaza, directeur van Ximian, nu gaat zeggen dat “niet iedereen het nut van vrije software gelijk doorheeft”. Ik vraag me dan af waarom juist hij in eerste instantie voor Movable Type heeft gekozen…
Ook grappig is dat de ontwikkelaars van WordPress, die natuurlijk erg blij zijn met deze stap van de ontwikkelaars van Movable Type, de concurrentie met hun eigen product bestrijden. De weblog-post waarin ze SixApart (de ontwikkelaars van Movable Type) feliciteren hebben ze laten ‘pingen’ naar de weblog-post waarin SixApart hun nieuwe prijslijst bekend maken. Iedereen kan dus vanuit de trackbacks gelijk doorklikken naar de site van WordPress.. dat is nog eens makkelijk reclame maken 🙂

Comments are closed.