Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Morgen Europese verkiezingen

Morgen zijn de verkiezingen voor het Europees parlement. En ik heb totaal geen idee waarop ik wil stemmen. Ik wil op een partij stemmen die tegen softwarepatenten is (maar die zijn er weinig hier in Nederland) en die eens ernstig gaat snoeien in de huidige werking van de Europese ‘democratie’. Op zich heeft de SP op deze punten wel een positieve mening. Maar ik wil eigenlijk toch niet echt graag op die partij stemmen, onder andere vanwege uitspraken zoals Weblog Jan Marijnissen » Irak%u2026en hoe nu verder?. En hun ‘steun’ aan de vakbonden die eigenlijk gewoon een stel dwarse kleuters zijn die hun zin niet krijgen en dan vervolgens boos worden als ze weglopen en de andere partij (de overheid) gaat doen wat hij wil.

Ook hun mening over de politie (ze zijn niet echt voor een sterke politiemacht), straffen (ze zijn niet voor strenge straffen, ik zeker wel – iemand breng je geen regels bij door alleen te zeggen ‘dat mag je niet doen’ en vervolgens geen gevolg aan een overtreding geven) en bepaalde economische zaken.

Maar ja, waarop moet je dan wel stemmen voor in Europa? De VVD is volgens mij zwaar voor softwarepatenten. De punten van de VVD zien er verder wel aardig uit – weinig Europese regelgeving e.d., maar wat zeggen standpunten nu feitelijk? PvdA stem ik niet op vanwege hun kontendraaien (zoals Jan Marijnissen ook al in bovengenoemde blog-post aangeeft), D66 ook niet omdat die al helemaal geen mening hebben, Groenlinks ook niet omdat ik niet op een partij ga stemmen die van hun vijf ‘hoofdpunten’ er drie heeft die alleen over natuur en milieu gaan (het is wel belangrijk, maar er zijn ook andere belangrijke dingen). CDA heb ik ook ff geen zin in. LPF? Wat zijn hun standpunten?

Even opgezocht… ook dat kun je moeilijk serieus nemen ‘desnoods terug naar de gulden’. Ja, dat lost het op natuurlijk… Ze zijn wel redelijk tegen Europa in het algemeen volgens mij, maar dergelijke uitspraken (en die foto van de lijsttrekker vind ik ook tamelijk eng) kun je moeilijk serieus nemen…).

Wat nu?

update
Ik heb net even de stemwijzer gedaan en daaruit blijkt dat ik CDA moet stemmen met op tweede plaats LPF. Eens even verder over denken….

Comments are closed.