Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Skype voor Linux

Skype, een VoIP-programma wat gebruikt maakt van Peer-to-peer techniek die ook gebruikt wordt in KaZaA, is nu eindelijk beschikbaar in een Linux-versie. Een van de sterke punten van Skype is de gebruiksvriendelijkheid – behalve een username hoeft er niets te worden ingesteld om het te kunnen gebruiken. Helaas is de Linux-versie niet open-source. De software is volledig gratis en ontwikkeld op basis van de QT-library. Op termijn zullen bepaalde onderdelen van het programma betaald worden, zoals de mogelijkheid om te bellen naar fysieke telefoonaansluitingen.

De Linux-versie werkt goed onder Gnome inclusief integratie in het notification-panel. Er is een RPM beschikbaar voor SuSE9.1/Fedora Core2 die ervoor zorgt dat het programma gelijk in het menu terecht komt. De site van skype is te vinden op skype.com.

Skype voor Linux

Comments are closed.