Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Het werkt weer!

Ok, we zitten nu half september en eindelijk werkt m’n server weer. Ergens begin augustus ging hij stuk wat werd veroorzaakt door een niet meer werkende voeding. Inmiddels is de hele server zo ongeveer vervangen, waarover ik binnenkort uitgebreid zal schrijven.
Ook op ‘persoonlijk’ vlak is alles weer in orde. Helaas ben ik nog steeds bezig met m’n afstuderen (vorig jaar november had ik nog de hoop dat ik op dit moment toch wel klaar zou zijn) maar ik ben nu weer volop bezig om alsnog de ingenieurstitel binnen te hengelen.

Inmiddels is het nieuwe collegejaar begonnen, met allerlei veranderingen voor de student. De diverse voorzitters van college van bestuur en de rector magnifici van de Nederlandse Universiteiten hebben allemaal afgesproken waar ze het over gingen hebben tijdens de opening van het academisch jaar, zo lijkt het, want het toverwoord van dit jaar is ‘excelleren’ en ‘stimuleren van vrouwelijke wetenschappers’. Net als de politiek, willen ook de leiders van de universiteiten af van matig presterende studenten. Daarvoor zijn er (o.a. op de TU/e) Honours programmas gestart voor zeer goede studenten. Nieuwe eerstejaars studenten krijgen te maken met een ‘dringend studieadvies’, waarbij ze bij slechte prestaties (nog) niet worden gedwongen om te stoppen met hun opleiding, maar dat ze ook niet hoeven te rekenen op extra hulp vanuit de universiteit.

Comments are closed.