Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Leeds

Sinds gisteren ben ik twee weken in Leeds voor mijn afstudeerproject. Het afstudeerproject wat ik doe vindt plaats binnen een samenwerkingsverband tussen de Technische Universiteit Eindhoven en de University of Leeds. Daarom leek het mijn afstudeerdocente wel leuk als ik twee weken naar Leeds zou gaan. Zo geschiedde, en gisteren zat ik daarom om 9:45 Nederlandse tijd in het vliegtuig, om 15 minuten later Engelse tijd weer voet aan de grond te zetten op het vliegveld van Leeds. Ik verblijf in een studentencomplex van de universiteit, waar ik helaas geen internet heb en ook geen tv is, dus echt veel te beleven is daar niet. Gelukkig kan ik wel 24 uur per dag terecht op de universiteit waar ik een eigen werkplek heb.

Leeds is best een aardige stad wat ik er tot nu toe van heb gezien. Het is een vrij grote stad, volgens de vrouw die me in Leeds begeleid de vijfde grootste stad van Engeland, al vraag ik me af of dat daadwerkelijk zo is. De universiteit is in ieder geval een aanzienlijk stuk groter dan de TU/e en heeft ook veel meer voorzieningen. Zo zijn er allerlei eetgelegenheden op de campus en zijn er zelfs bars en discotheken op de campus; iets wat volgens mij in Nederland nergens is. Sowieso is heel de sfeer hier anders dan in Nederland. Er lopen veel meer mensen over straat en er zijn allerlei mensen bezig met fotografie, filmen en overleggen verspreid over het universiteitsterrein. Ik heb nog geen moment meegemaakt dat er niemand liep hier op de universiteit, zelfs niet toen ik gisteren om 21:00 naar huis ging.

Comments are closed.