Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Waarom is Java hoofdlettergevoelig?

Waarom is Java hoofdlettergevoelig? Dat vraagt iemand zich af op Slashdot.org. Dat persoon heeft duidelijk niet echt veel kennis van programmeren en programmeertalen in het algemeen. Hoofdlettergevoeligheid is behoorlijk handig en voorkomt een hoop fouten en onduidelijke namen. Hij komt met het argument dat Visual Basic (*kuch*) het ook niet heeft en dat moderne talen het niet nodig hebben.

Hoofdlettergevoeligheid is met name handig voor de mogelijkheid om bijvoorbeeld constanten te kunnen onderscheiden (die in veel talen met hoofdletters worden geschreven, wat een goed gebruik is maar geen verplichting). Zoals in de reacties op Slashdot wordt aangestipt is het ook voor wat meer wiskundig georienteerde berekeningen erg handig. Daar wordt vaak een kleine letter gebruikt voor een teller (variabele) tot een bepaalde waarde die is vastgelegd in een constante met dezelfde naam maar dan als hoofdletter geschreven. PHP heeft geen hoofdlettergevoeligheid, wat tot zeer vervelend op te sporen bugs kan leiden.

Comments are closed.