Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Manipulatie door platenmaatschappijen?

Ik kwam dit, toch wel opmerkelijke, nieuws tegen.. ik vind dit een flink staaltje manipulatie van de publieke – en dus ook de politieke – opinie: Music industry way off track with song and dance about falling sales: De Australische variant van BREIN klaagt over dalende muziekverkopen wat zou komen door piraterij. Dit blijkt echter uit onderzoek totaal niette kloppen (en blijkt uit hun eigen cijfers)…En niet alleen de Australiërs maken zich hieraan schuldig, zo is te lezen op Ace’s Hardware. Maar ook de Britse BPI (British Phonographic Industry) zit te klagen dat ze door de p2p-netwerken failliet gaan… Echter heeft ook in dit land de platenverkopen een grote toename laten zien, zo is te lezen op de site van de BBC. Er is tot overmaat van ramp voor de platenmaatschappijen ook nog een onderzoek gedaan door de Harvard University en de universiteit van Californië, waaruit blijkt dat het file-sharing fenomeen alleen maar een toename van de albumverkopen veroorzaakt.

One Response to “Manipulatie door platenmaatschappijen?”

 1. May 9th, 2004 at 21:47

  charis says:

  dude. dank je.
  dit kan ik prima gebruiken tijdens me stelling verdedigen voor nederlands!
  ehm. wens me suc6? je wenst me maar su6, want ik heb het nodig ;p
  eh. bedankt iig.
  tscüss!