Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Amerikaanse ISP’s zijn niet zo braaf

Hoewel het er vaak op lijkt dat de privacy van consumenten er niet meer toe doet zodra het gaat om veiligheid of, zoals in dit geval, het schenden van de copyrights van de muziekindustrie, is het gelukkig nog niet zo dat alle grenzen verdwenen zijn. Op Slashdot.org wordt namelijk verwezen naar een artikel waarin is te lezen dat geen één van de vijftig grootste internetproviders van Amerika zijn ingegaan op het verzoek van de RIAA (de belangenbehartiger van de platenmaatschappijen in de VS) om klanten die gebruik maken van P2P-programma’s zoals KaZaA te informeren over hun zogenaamde illegale praktijken.

“Not only will your participation help ensure that a vibrant and legitimate market for online music can succeed, but forwarding a Notice to your subscribers may also save them from becoming defendants in future copyright infringement lawsuits.”

Wanneer zouden ze eens doorkrijgen dat legale alternatieven alleen succesvol zullen zijn als het een meerwaarde biedt boven de illegale alternatieven? Dit is volgens mij helemaal niet ingewikkeld te realiseren als ze er maar voor zorgen dat downloadsnelheden goed zijn (dit is met de huidige P2P-software namelijk lang niet altijd het geval), er veel muziek te downloaden is (inclusief oudere nummers) en de prijs concurrerend is.

Het is voor mij al langere tijd duidelijk dat de platenindustrie nou niet echt uitblinkt in innovatie. Het enige wat ze doen zijn allerlei beperkingen opleggen aan mensen die ondanks alle alternatieven toch een legale cd aanschaffen. Dankzij de fijne kopieerbeveiligingen is het vrijwel onmogelijk om een nieuwe cd af te spelen als je niet beschikt over een eenvoudige audio-cd speler die géén mp3’s, DVD’s of andere afwijkende media kan afspelen. Denken ze nu serieus dat ze op deze manier de illegale handel in muziek bestrijden?

Comments are closed.