Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Paar daagjes gemist

Ik heb afgelopen drie dagen het even af laten weten. Voornamelijk wegens het niet in de buurt zijn bij een computer. Afgelopen zaterdag eerst wezen sporten waarna ik met een aantal vrienden was gaan eten in een restaurant en nog even wat gedronken in de stad. Zondag zalm gekookt en opgeruimd en gisteren heb ik mezelf verdiept in Java.

Java is echt een mooie taal. Ik denk dat het lastig is voor mensen die weinig of geen kennis hebben van object georienteerd programmeren, maar als je dat wel kan en alleen ervaring hebt met PHP, Visual Basic en C++ is Java echt een verademing. Je kunt echt extreem ‘cleane’ objectstructueren maken met alles erop en eraan zoals datahiding, inheritance, overloading enzovoort. Ook interfaces, een concept waarmee een reeks gelijksoortige objecten een uniforme interface afgedwongen kan worden, is erg gaaf. Ik ga er van de week nog verder mee aan de slag. Hopelijk kan ik dan ook wat van mijn vlijt online plaatsen. Ik heb m’n eerste java poging hier online gezet. De opdrachten voor dit programma zijn hier te vinden.

One Response to “Paar daagjes gemist”

  1. February 2nd, 2004 at 16:10

    Frank 4 says:

    Je wil denk ik ook wel eens kijken naar Python. Ontzettend object-geörienteerd, heel erg leesbare code en voor iemand met ervaring in Java helemaal niet moeilijk.