Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Overheid wil .nl-domeinnamen gaan beheren

WebWereld meldt dat minister Laurens Jan Brinkhorst van Economische Zaken heeft geopperd dat de overheid het beheer van de Nederlandse domeinnamen moet overnemen van de SIDN. Dit, omdat het eventueel uitvallen van systemen bij deze organisatie aanzienlijke economische schade zou veroorzaken. Volgens de minister zou dit kunnen oplopen tot een half miljard euro, indien bedrijven zouden moeten overstappen op niet .nl-domeinnamen. De minister baseert deze feiten op een onderzoeksrapport van Stratix.

Het is wel een leuk idee, maar ik vraag me even af of er nou niet wat andere, belangrijkere, problemen zijn rondom internet die volgens mij veel meer schade veroorzaken. Ik denk hierbij uiteraard aan spam, waar de overheid tot nu toe niet echt de intentie heeft om hier harde maatregelen tegen te nemen. Bovendien doet de SIDN het volgens mij aardig goed.

Comments are closed.