Martin @ Blog

software development and life.

Flower

Interessante editorial over patenten

Ik kwam net de column “Not Everyone Understands the Patent Situation” op OSNews tegen. De schrijver is op zich niet tegen patenten, maar wel tegen de manier zoals ze momenteel in de VS worden toegepast. Ik denk dat hij opzich wel gelijk heeft. Software patenten hoeven wellicht niet gelijk funest voor de IT-industrie te zijn, mits het patentenbureau een beetje terughoudend is met het toekennen – wat in de VS dus niet het geval is.

Ik heb geen idee hoe terughoudend Europese patentenbureaus zijn. Misschien zijn softwarepatenten nog wel te overleven indien niet elk voor de hand liggend idee gelijk in een patent omgezet kan worden. Ik hoop dat de schade in dat laatste geval nog mee valt, want de kans is tamelijk groot dat in Europa ook softwarepatenten mogelijk zullen worden. Is alleen even de vraag hoe het gedrag van de Europese patentbureau’s is.

Comments are closed.