Martin @ Blog

software development and life.

Flower

MyDoom strikes!

Dankzij de fantatische beveiliging van het geliefde Windows (95, 98, Me, 2000 en XP) is www.Sco.com nu onbereikbaar. MyDoom.A, de ergste en snelverspreidende worm annex virus wat er ooit is geweest, is sinds gisteren namelijk begonnen met een DDoS (distributed denial of service) attack tegen SCO. Vanaf morgen zal Microsoft.com ook aangevallen worden, maar die zal het waarschijnlijk weerstaan om dat de variant van MyDoom die hiervoor verantwoordelijk is minder verspreid is.

De reden van de aanval is waarschijnlijk gelegen in de claims van SCO over copyright op Linux. Het bedrijf beweert namelijk dat er intellectueel eigendom van het bedrijf aanwezig is in Linux en heeft derhalve diverse Linux-bedrijven aangeklaagd wegens gederfde inkomsten. Zo is IBM aangeklaagd voor 1 miljard dollar.

Comments are closed.